skip to Main Content

Fitform heeft 3 verschillende collecties fauteuils ontwikkeld, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Allen zijn uitvoerig wetenschappelijk getest op rugbelasting. Vanaf € 2380,00 wordt uw relaxfauteuil individueel op maat gemaakt.

Bekijk de actie

Wellness Collectie

De keuze die u maakt is voor uw persoonlijkse zitcomfort uiterst belangrijk. Deze relaxfauteuils worden exact voor u op maat gemaakt met aandacht voor de meest optimale zithouding. Zeer geschikt voor mensen die wel eens last hebben van rugklachten (80%). Het biedt alle comfort en luxe die u verdient en er is keuze uit diverse opties en mogelijkheden.

Meer informatie

Zithoogte, zitdiepte, zitbreedte, armleggerhoogte van de fauteuil wordt helemaal individueel op maat gemaakt. Ook de lendensteun-afstelling in de rugleuning wordt is apart afstelbaar in de juiste hoogte en dikte. Tijdens het zitten is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen. Daarom zijn alle Wellness fauteuils te verstellen in verschillende posities met een elektrische bediening (3-motorig). Indien u moeite heeft met opstaan, kan een handige sta-op voorziening worden ingebouwd. De kantelverstelling is uniek: De zitting en de rugleuning kunnen gelijktijdig in een beweging naar achteren. Daardoor kunt u in de juiste zithoek blijven zitten, zodat u niet onderuit zakt. Het belangrijkste is dat nu de rugbelasting en rugpijn sterk verminderd! Na een half uur gerust te hebben in deze positie zijn uw tussenwervelschijven door deze onbelaste houding van de rug weer zo optimaal mogelijk gevuld met vocht. Dit komt dus het behoud van uw wervels ten goede!

Gemak Collectie

Sta-op stoelen met veel comfort, om heerlijk in uit te rusten. Het bijzondere van deze collectie relaxfauteuils: de constructie is zo gemaakt, dat de maten kunnen worden aangepast voor een ander persoon, indien de fauteuil van eigenaar veranderd.

Meer informatie

Ze zijn leverbaar in 1-motorige voor eenvoudige bediening of 3-motorige uitvoering voor de uitgebreide bediening. Verder kunnen alle opties en accessoires toegepast worden.

De ranke tijdloze uitstraling van deze modellen staan prachtig in elk interieur

Zorg Collectie

De zorgfauteuils (model Vario, zie afbeeldingen en model ZEN zie video), zijn speciaal ontworpen voor iedereen die noodgedwongen aangepast moet zitten. Ze zijn uitermate geschikt als u veel zit, rugklachten heeft of moeilijk kunt opstaan. Ook als u een handicap heeft, is dit een prima keuze. De fauteuils kunnen op uw persoonlijke omstandigheden worden aangepast. Deze fauteuils zorgen voor meer vrijheid en zelfstandigheid.

Bekijk video

Meer informatie

Bij het zitten neemt uw lichaam zijn meest natuurlijke vorm aan krijgt maximale ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat u op een gezonde en ergonomische manier kunt zitten in uw fauteuil, en zorgt voor minder vermoeidheid en klachten. De handige sta-op voorziening zorgt er voor dat u zelf gemakkelijk uit uw fauteuil kunt komen. U kunt (langer) zelfstandig blijven wonen en hoeft minder baak een beroep te doen op uw naasten of hulpverleners.

Als u veel tijd doorbrengt in uw stoel is het raadzaam veel van houding te veranderen. Alle Vario fauteuils zijn daarom elektrisch te verstellen in diverse houdingen. Met een enkele druk op de handbediening verandert u van zitten naar rusten of opstaan. De kantelverstelling is uniek waarbij zitting en rugleuning samen naar achteren kantelen. Uw zithoek blijft zo gelijk en u zakt niet onderuit. Alle functies zijn apart te verstellen, zodat u in elke gewenste positie kunt zitten en liggen. Als u langere tijd achtereen in uw fauteuil zit, ontlast u uw lichaam doordat u de druk steeds op een andere plek verlegt.

De Vario wordt geheel op uw maat ingesteld. Zithoogte, zitdiepte, armleggerhoogte en lendensteun in hoogte en dikte worden voor u opgemeten. Dit is de enige manier op op een gezonde en ergonomische manier te zitten. Bijkomend voordeel is ook dat de maten bij de Vario nadien nog wat veranderd kunnen worden.

  • Standaard zitbreedte 51 cm (kan breder of smaller)
  • Zitdiepte instelbaar van 43 tot 53 cm
  • Zithoogte instelbaar van 40 tot 60 cm
  • Armleggerhoogte instelbaar van 16 tot 29 cm
  • Lendensteun in hoogte en dikte instelbaar
  • Geïntegreerde knikbare hoofdsteun

Opties en accessoires

Om iedereen in zijn of haar persoonlijke behoeftes van dienst te kunnen zijn, bieden we vele opties aan. Voor alle collecties kunt u kiezen voor onderstaande opties en/of accessoires.

Hoofd- en nekkussens

Er is keuze uit diverse hoofd- en nekkussens, welke in hoogte verstelbaar zijn en in diverse diktes, afmetingen en vormen verkrijgbaar.In onze showroom is alles aanwezig om te ervaren.

Draaiplateau

Met het draaiplateau kunt u de stoel 360 graden draaien. In de opsta-stand remt het draaiplateau automisch uit veiligheid. Bovendien neemt het weinig ruimte in beslag en is het nauwelijks zichtbaar in de neutraalpositie.

Zelfremmend wielsysteem

Vanwege de kwaliteit en duurzaamheid zijn Fitform fauteuils zeer degelijk uitgevoerd en daardoor voor sommige mensen wat moeilijke te verplaatsen. Het optionele wielensysteem maakt het makkelijker om de fauteuil te verplaatsen. U rolt de fauteuil eenvoudig aan de kant om bijvoorbeeld de ruimte achter of onder de fauteuil schoon te maken of omdat u de fauteuil op een andere plek wilt neerzetten. Het wielsysteem is zelfremmend, waardoor er geen ongelukken kunnen ontstaan bij het opstaan vanuit de stoel. Deze optie is mogelijk op diverse Wellness en Vario fauteuils.

RCPM zitsysteem tegen rugklachten

RCPM zorgt in combinatie met een goed gesteunde zithouding voor een duidelijke vermindering van rugpijn als gevolg van zitten. De zitting van een fauteuil met RCPM maakt drie tot vijfmaal per minuut een kleine draaibeweging (0,8 graden naar rechts en naar links) terwijl de rugleuning stil staat. U hoeft hier zelf niets voor te doen. De bewegingen starten zodat u op de stoel gaat zitten. Het zorgt voor een goede smering van de rugwervels door minimaal in beweging te blijven terwijl u zit.

Accusysteem

Het snoer in de kamer bij een elektrisch verstelbare fauteuil is verleden tijd met de optioneel te bestellen accu. Afhankelijk van het gebuik is de accu dagenlang bruikbaar. Daarna kunt u deze weer eenvoudig opladen.

Verwarming

Voor de koude wintermaanden is het mogelijk om verwarming te bestellen bij de stoel. De zitting en de rugleuning worden beiden voorzien van een verwarmingselement. de verwarming is beveiligd tegen oververhitting en voldoet aan alle benodigde veiligheidsnormen.

Infrarood handbediening

In plaats van een handbediening die met een snoer aan de fauteuil vastzit, kunt u ook een infrarood handbediening bestellen. Deze werkt op een batterijtje.

Specifiek voor de Vario fauteuils zijn o.a. de volgende opties ontwikkeld: Mobility Kit wielsysteem, wegklapbaar zijpand, arthodese zitting, verstelbare werktafel, diverse zittingmaterialen, antidecubites materialen, speciale rugleuningen, hemiplegie armlegger, brede stoelen voor zwaardere mensen, transparant werk/tafelblad.

Daarnaast is iedere stoel ook te stofferen in speciale incontinentiebekleding.

Neem contact op

Verhuur van fauteuils

De Seniorenwinkel verhuurt Fitform Vario relaxfauteuils die voor u op maat ingesteld worden, zodat u een optimale zithouding heeft. De verhuurstoelen beschikken over een relaxfunctie en een sta-op functie. Dan kunt u eenvoudig opstaan en goed uitrusten. Op deze manier wordt bijvoorbeeld het herstellen na een ingreep gemakkelijker.

Indien u zo’n fauteuil eens wilt proberen voor een periode om te kijken of het wat voor u is,
of voor een korte periode nodig heeft, dan kan het huren van een comfort stoel of sta-op-stoel een oplossing zijn. De huur van de eerste maand bedraagt als vast bedrag € 150 (geldig tot 50 km afstand). Dit betreft inclusief transport, installeren en demonstreren. Na de eerste maand bedragen de huurkosten per week € 30 euro.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen.

Neem contact op

Back To Top