skip to Main Content

Uiteraard speelt mobiliteit een grote rol in ieders leven. Wanneer u ouder wordt kan het voorkomen dat u begint te merken dat u minder mobiel wordt. Zo kan het zijn dat lopen wellicht steeds lastiger wordt. Bij De Seniorenwinkel Kaatsheuvel vindt u tal van hulpmiddelen voor ouderen om de mobiliteit drastisch te verbeteren. De juiste hulpmiddelen kunnen ervoor zorgen dat u meer zelfstandigheid heeft en kunnen u dus ook meer vrijheid geven.

Hulpmiddelen mobiliteit voor ouderen

Uiteraard zorgt een goede mobiliteit ervoor dat de mens fit en actief blijft. Wanneer u meer zelfstandigheid voelt zal dit zorgen voor nieuwe energie. Onze verschillende hulpmiddelen voor ouderen bieden meer mobiliteit en zorgen dus voor nieuwe energie.

Wandelstokken

Een goede wandelstok zorgt voor een veilig gevoel wanneer u wat slechter ter been bent. Wanneer u bijvoorbeeld last hebt van het evenwichtsorgaan, kan een goede wandelstok ervoor zorgen dat u toch wat vaker naar buiten gaat, zelfstandig uw boodschappen kunt doen of een lekkere wandeling maken. Ook wanneer u niet dagelijks een wandelstok nodig hebt is het een erg fijn hulpmiddel om de mobiliteit te verbeteren. Bij De Seniorenwinkel vindt u verschillende Hugo wandelstokken, waaronder opvouwbare wandelstokken. Wanneer u regelmatig even wilt gaan zitten, is een wandelstok met een zitje ideaal. Ook dit hulpmiddel vindt u bij De Seniorenwinkel. Een wandelstok is geen hulpmiddel dat u gemakkelijk weg kunt zetten tegen een tafel of stoel bijvoorbeeld. Dan kan de stok vaak vallen. Om dit probleem op te lossen vindt u bij ons een wandelstokklem om de stok gemakkelijk ergens aan te bevestigen.

Schoenspike

Onze hulpmiddelen voor ouderen om de mobiliteit te verbeteren zijn er natuurlijk ook om u een veiliger gevoel te geven, ook bij gladheid, sneeuw en ijs. Om u tijdens deze weersomstandigheden een veiliger gevoel te geven kunt u de schoenspike onder uw schoenen plaatsen. Deze schoenspike past onder elk schoeisel.

Braces

Wanneer u last heeft van onstabiliteit in uw knieën of onderbenen, kan een juiste brace de nodige stabiliteit bieden. De braces zorgen voor de gewenste ondersteuning, compressie en comfort. Met een brace wordt de stabiliteit verhoogt zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Bij De Seniorenwinkel vindt u een stabiliserende open kniebrace en een kuit-/scheenbeen brace. Een kuit-/scheenbeen brace zorgt ervoor dat het klapperen van het onderbeen wordt tegengegaan tijdens het wandelen, sporten of andere dagelijkse bezigheden. Daarnaast zorgt deze brace er ook voor dat de spanning op de spieren verminderd en zwellingen worden tegengegaan.

Naast deze producten vindt u bij De Seniorenwinkel Kaatsheuvel nog veel meer hulpmiddelen voor ouderen om de mobiliteit te verbeteren.

De Seniorenwinkel

Merkt u dat uw mobiliteit minder wordt en wilt u deze graag verbeteren en zo meer zelfstandigheid ervaren? Dan kunnen verschillende hulpmiddelen voor bejaarden de mobiliteit verbeteren. Daar helpen wij van De Seniorenwinkel u graag mee! Twijfelt u welke hulpmiddelen voor u geschikt zouden kunnen zijn? Neem dan gerust eens contact met ons op. U kunt ervoor kiezen om het contactformulier in te vullen, een e-mail te sturen naar info@deseniorenwinkel.nl of telefonisch contact op te nemen via 0416 – 279944 of 06 – 40 38 93 75. Dan helpen wij u graag met al uw vragen.

Neem contact op

Back To Top