skip to Main Content

Medicovi front zolen

Deze Medicovi watermassage zolen zijn slechts 2mm hoog en passen hierdoor in iedere goed passende schoen. Speciaal ontwikkeld voor gebruik voor voorvoetproblemen.

Dit model steunzool ontlast de voorvoet en is een uitkomst bij klachten zoals pijnpunten onder de voet. Omdat men op een laagje water loopt, werkt dit schokbrekend. Dat heeft een positief effect op:

  • de overbelaste voetzool
  • gewrichten: knie, rug, nek
  • aderen, spataderen
  • masserende werking bij vocht in de benen

Een ander positief effect van lopen op water is, dat men zichzelf steeds in balans moet houden. Dit balanceren op water werkt spierversterkend voor de voetspiertjes en verbeterd uw houding. Dat is vooral te merken bij lang stilstaan. Bij langdurig stilstaan balanceert men op een laagje water en is dus voortdurend ietwat in beweging. Dit geeft een licht masserende werking en steeds wisselende belasting op de voetzool. Hierdoor neemt men een betere lichaamshouding aan.

Door de speciale contructie werkt het ook preventief tegen het ontstaan van een hielspoor. N.B. een ‘hielspoor'(ontsteking aan de peesplaat) ontstaat meestal in combinatie met een zgn. doorgezakte voorvoet.

Neem contact op

Wat is hielspoor?

Hoewel er verwarring bestaat over de precieze betekenis van het begrip “hielspoor”, wordt hier gesproken over de felle, soms ondraaglijke pijn onder de hiel. De benige uitwas (doornvormige verkalking) onder het hielbeen, ter hoogte van de aanhechting van het peesblad, is de hielspoor (spina calcanei). Door onderzoek mag worden aangenomen dat bij ongeveer 75% van de volwassen bevolking een dergelijke benige uitwas wordt aangetroffen. Dit hoeft echter niet noodzakelijkerwijs te leiden tot het ontstaan van pijn.

Hevige, aanhoudende pijn onder de hiel wordt veelal aangeduid met het begrip “hielspoor”. Deze benaming in de volksmond wordt beter begrepen dan de werkelijke naam: Fascitis Plantaris. De pijn wordt veroorzaakt door een niet-bacteriele ontsteking aan het peesblad. Veelal is dit het gevolg van overbelasting. De kenmerkende klacht bij een hielspoor is een nauwkeurig aan te duiden felle pijn onder de hiel.

Wat is de oorzaak van hielspoor?

Een hielspoor ontstaat ogenschijnlijk zonder directe oorzaak. Vijftien jaar geleden was deze aandoening zelfs nauwelijks bekend. Er wordt soms aangenomen dat steeds comfortabeler schoeisel in combinatie met een zgn. doorgezakte voet (spreidvoet) vaak tot hielspoor leidt. Ook de gestegen populariteit van loopsporten (hardlopen, tennis, golf, enz.), heeft geleid tot een toename van overbelasting letsels zoals hielspoor. Soms openbaart hielspoor zich korte tijd nadat met sporten is begonnen, dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een te lang gebruik van hetzelfde paar sportschoenen kan zeker tot de oorzaken behoren. Het langdurige gebruik van schoenen met zachte zolen kan tot klachten leiden.

Een staand beroep, soms in combinatie met ‘een pondje teveel’, kan ook tot de aandoening hielspoor leiden. Ook hier geldt weer dat te comfortabele schoenen vaak in combinatie met een doorgezakte voorvoet, vaak funest zijn. De voet heeft te weinig beweging in de schoen, dit gaat ten koste van een goede doorbloeding en er ontstaan drukpunten die de aandoening kunnen veroorzaken.

Is er een oplossing tegen hielspoor?

Die is er zeker! Rust is een goede remedie maar in de praktijk moeilijk uitvoerbaar. U moet tenslotte iedere dag lopen. Er zijn vele aanpassingen mogelijk om hielspoor te bestrijden, helaas leidt dit niet altijd tot het gewenste resultaat. Daarentegen worden significante verbeteringen geconstateerd bij het dragen van de Medicovi Twin-Heels sensorische watergevulde steunzolen.

De allesbepalende factor van de Medicovi watergevulde steunzolen is de hoge bewegingssnelheid van het water in de zool. De kleinste verandering in de stand van de voet of van de lichaamshouding leidt direct tot een beweging van het water in de zool. Hierdoor ontstaat er steeds een andere oppervlaktebelasting van de voet. Dit aangename gevoel wordt bewust ervaren en activeert het voetoppervlak en de lichaamshouding positief. Deze significante verbeteringen worden veroorzaakt door twee belangrijke elementen:

  • de continu veranderende drukbelasting onder de voetzolen
  • de constante stimulering van de spieractiviteit

Door de continu veranderende drukbelasting onder de voetzolen, wordt het pijnpunt onmiddelijk ontzien. De sterke, aangename stimulering van de spieractiviteit in de voet leidt tot een verbetering in de doorbloeding van 50%. Deze opmerkelijke uitkomst is getest i.s.m. LEA Medizintechniek GmbH, bij het centrum voor zintuigelijke motorische interactie aan de Universiteit van Aalborg (DK)

De Medicovi Twin-Heels beschikken over een uniek schokdempende hakverhoging. De hiel wordt daardoor optimaal ondersteund en extra belasting rond de pijnplek wordt zo voorkomen. Genoemde extra belasting komt juist veel voor bij aanpassingen die zijn voorzien van een uitsparing om het pijnpunt te ontzien. De hakverhoging onder de Twin-Heels zolen geeft tevens minder belasting aan het peesblad doordat de kuitspieren iets minder gespannen staan.

De Medicovi Twin-heels watergevulde steunzoelen bieden door de gepatenteerde constructie onmiddellijk een sterke, aanhoudende verlichting van de hielpijn. Door de sterke drukontlastende werking herstelt de voet zich. Het hoeft nauwelijks betoog dat het van belang is om gebruik te maken van goede schoenen. Stevige wandelschoenen zijn te prefereren boven zachte, slappe, nauwelijks steun gevende schoenen of het dragen van hooggehakte schoenen.

Back To Top