skip to Main Content

Heeft u last van uw benen en bent u daarvoor op zoek naar de juiste therapeutisch elastische kousen? Dan bent u bij De Seniorenwinkel in Kaatsheuvel aan het juiste adres. Wij zijn namelijk gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen en gespecialiseerd in het aanmeten van therapeutische kousen. Wij hebben de beschikking over een eigen paskamer met speciale aanmeet-fauteuil waar de therapeutisch elastische kousen nauwkeurig op het been worden aangemeten. Therapeutische compressiekousen zorgen ervoor dat de klepwerking in het been weer hersteld en dat het vocht en de bloedsomloop weer kunnen doorstromen zoals het hoort. Bent u niet in de mogelijkheid om naar onze paskamer te komen? Dan kunnen we op speciaal verzoek een huismeting voor u inplannen.

Therapeutische kousen aanmeten

Wanneer u last heeft van beenklachten kan dat als erg vervelend worden ervaren. De juiste therapeutische steunkousen kunnen deze klachten tegengaan of sterk verminderen. Dan dienen de therapeutische compressiekousen wel op de juiste manier aangemeten te worden. Bij De Seniorenwinkel worden de therapeutisch elastische kousen aangemeten door een professionele aanmeter. Om de therapeutische elastische kousen optimaal te laten functioneren is het erg belangrijk dat de kous de juiste drukwaarde heeft. De juiste drukwaarde wordt bepaald aan de hand van de indicatie, het onderzoek en anamnese. Tijdens het aanmeten van de therapeutische steunkousen is het belangrijk dat het been volledig oedeem vrij is. Mocht er nog wat vocht in het been zitten is het belangrijk dat u het been laat zwachtelen om deze vochtvrij te maken. Naderhand wordt er een meetafspraak gemaakt.

Therapeutisch elastische kousen aan- en uittrekken

Na het op de juiste manier aanmeten van de therapeutische compressiekousen kunt u vervolgens de kousen op komen halen. Wanneer u de therapeutische steunkousen voor de eerste keer komt ophalen zullen we u nauwkeurig begeleiden. Zo leggen we u uitgebreid uit hoe u de kousen het beste aan- en uit kan trekken. Tevens laten we u zien welke handige hulpmiddelen er zijn voor het aan- en uittrekken van de therapeutische kousen. Denk hierbij aan:

· Aantrek-rekje
· Aantrek-siliconen zak
· Rubberen handschoenen
· Uittrek-lepel

Na de eerste levering van uw steunkousen wordt er binnen 3 maanden een vervolgafspraak gemaakt voor een nacontrole. Tijdens deze controle bekijken we of de therapeutische compressiekousen het gewenste effect bereiken en of uw klachten weg zijn of verminderd. Vervolgens kunnen de kousen na 12 maanden vervangen worden door een herhalingslevering.

Therapeutische steunkousen aanmeten aan huis

Wanneer u wegens medische redenen niet in staat bent om langs de paskamer te komen voor het aanmeten van de steunkousen, kan er op afspraak aan huis een aanmeting plaatsvinden. Naar aanleiding van de maten en de indicatie van uw arts wordt bepaald welke kous u krijgt. Uiteraard gebeurd dit altijd in overleg met u.

Contact

Heeft u last van uw benen en kunnen steunkousen een oplossing bieden? Neem dan contact op met De Seniorenwinkel in Kaatsheuvel. Onze professionals staan altijd voor u klaar om u te helpen en u van het beste advies te voorzien.

Neem contact op

Back To Top