skip to Main Content

Heeft u last van uw benen en bent u op zoek naar de juiste steunkousen? Bij De Seniorenwinkel Kaatsheuvel zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van steunkousen én tevens gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeringen. Steunkousen aanmeten doen wij in onze eigen paskamer. In een speciale aanmeet-fauteuil worden de steunkousen uiterst nauwkeurige op het been aangemeten. Hierdoor kunnen we een perfecte fit voor het been creëren, met de juiste drukopbouw en compressie. Het aanmeten van steunkousen zorgt ervoor dat de klepwerking in uw been weer wordt hersteld en dat het vocht en de bloedsomloop weer doorstromen zoals het hoort. Bent u doorverwezen door een arts om steunkousen aan te laten meten? Dan kunt u de machtiging meenemen en contact met ons opnemen voor een afspraak. Bent u, wegens medische noodzaak, niet in de mogelijkheid om naar onze paskamer te komen? Dan kan er op speciaal verzoek een huismeting met u worden ingepland.

Waarom steunkousen aanmeten?

Beenklachten kunnen als ontzettend vervelend worden ervaren. Na verloop van tijd krijgt ongeveer de helft van de westerse bevolking last van beenklachten. Bijvoorbeeld erfelijkheid, aangeboren, hormonen, te weinig bewegen, overgewicht en roken kunnen een oorzaak zijn voor beenklachten. Hierbij moet u denken aan een vermoeid gevoel in de benen, steken, vocht of verkleuringen in de benen of spataderen. Steunkousen kunnen deze klachten tegengaan of sterk verminderen, mits ze op de juiste manier aangemeten zijn. Steunkousen zorgen ervoor dat de bloedafvoer wordt verbeterd en de microcirculatie wordt hersteld. Het laten aanmeten van steunkousen kan worden voorgeschreven bij een aandoening aan bloed-en of lymfevaten. Het betreft de volgende indicaties:

Vermoeide benen (staand beroep)

Varices/spataderen

Chronische veneuze insufficiëntie (CVI)

Trombose

Lymfoedeem

Lipoedeem

Professioneel aanmeten van steunkousen

Steunkousen kunnen een uitkomst bieden voor mensen met spataderen, trombose, vermoeide benen en vochtophopingen. Voorwaarde is wel dat de kousen goed moeten worden aangemeten. Bij De Seniorenwinkel kunt u erop vertrouwen dat de steunkousen worden aangemeten door een professionele aanmeter. Bij het aanmeten van steunkousen is het belangrijk dat de kous de juiste drukwaarde heeft, zodat deze optimaal kan functioneren. Deze drukwaarde wordt bepaald door de indicatie, het onderzoek en anamnese. Tijdens het aanmeten is het belangrijk dat er wordt gemeten op een oedeemvrij been. Mocht er dan ook nog wat vocht in het been zitten, is het belangrijk dat u het been laat zwachtelen om deze vochtvrij te maken. Vervolgens wordt er een meetafspraak gemaakt. Nadat de steunkousen zijn aangemeten wordt ook uitgebreid de tijd genomen om uit te leggen hoe u de kousen het beste aan- en uitgetrokken kunnen worden en laten we een aantal handige aantrekhulpen zien. Na de eerste levering zal er binnen 3 maanden een vervolgafspraak met u gemaakt worden voor een nacontrole. Tijdens deze controle bekijken we of het gewenste effect is bereikt en of uw klachten weg zijn of verminderd. Vervolgens kunnen de kousen na 12 maanden worden vervangen door een herhalingslevering.

Deskundig advies op maat

Sinds 1994 is de Seniorenwinkel dé zitspecialist. Wij beschikken over een professioneel team met veel kennis van onze producten. Al vele jaren helpen wij verschillende ouderen aan perfect op maat gemaakte relaxfauteuils en sta-opstoelen. Naast relaxfauteuils en sta-opstoelen leveren wij ook hulpmiddelen, rollators, seniorenbedden, orthopedische hoofdkussens, elastische kousen en diverse producten voor voetklachten.

De Seniorenwinkel

Heeft u last van uw benen en kunnen steunkousen een oplossing bieden? Neem dan contact op met De Seniorenwinkel in Kaatsheuvel. Onze professionals staan altijd voor u klaar om u te helpen en u van het beste advies te voorzien.

Neem contact op

Back To Top